Annemette Tvermoes

Jagten på Dharma

Mindfulness har hjulpet mig på vej mod afklaring. Afklaring af, hvilken retning jeg skal gå, og hvor jeg skal hen. Det har betydet enormt meget for mig på det personlige plan; især nu hvor jeg står i en situation med mange beslutninger og muligheder.

At finde den rigtige vej

I en situation uden job, men med flere forskellige uddannelser bag mig, har jeg brugt megen tid på at tvivle og bekymre mig. Hvad har jeg lyst til, og hvor passer jeg ind? Mindfulness har vist mig, at der er en vej for os alle sammen. Vi har en vej, vi skal gå, og vi skal nok finde den en dag. Gennem meditation har jeg lært at gå ind i jagten på denne vej, denne ’dharma’, og det har virkelig været en stor oplevelse. Jeg var slet ikke klar over de ting, som dukkede op i mit sind, og det har givet mig en langt større selvindsigt. Det kommer blandt andet til udtryk i den måde, jeg søger jobs på nu. Jeg føler mig mere velafbalanceret og oplever en større ro. Jeg er begyndt at finde den rigtige vej.

Positivt mindset

De syv mindfulde principper har overrasket mig. Deres enkelthed og dog utrolige anvendelighed har gjort, at jeg har nemmere ved at holde et positivt mindset og ikke bliver revet med af negative tankemønstre. Det handler især om at være åben og ikke-dømmende over for andre mennesker og situationer. Vi skal stoppe med at putte folk i kasser, når vi møder dem, og i stedet være mere imødekommende. Det handler også om at acceptere. Acceptere det, vi ikke kan ændre alligevel. Vi er for utålmodige og har for meget fart på. Det kan meget vel åbne døren for stress. Lad det være, accepter det og få ro. Gennem mindfulness har jeg fået indsigt i de grundantagelser, der styrer mine tanker og handlinger. For mig har principperne gjort en stor forskel i forhold til ting, som jeg har haft brug for at ændre eller arbejde videre med. De er effektfulde og nemme at gå til.

Mennesker, ikke titler

Det, der virkelig gør indtryk på Mindful Leadership®, er den måde, du møder de andre kursister. Du møder dem som mennesker, ikke titler. Som eneste arbejdsløse havde jeg en lille frygt for at skulle af sted med en flok topledere, der alle havde fuld fart på karrieren. Det var en unødvendig frygt. Når du er mindful, er frygt og fordomme som dette slet ikke vigtigt. Kurset er enormt lærerigt og sætter en masse tanker i gang. Det har åbnet nye døre for mig, som jeg skal videre med, og jeg vil gerne blive endnu bedre til at leve efter de mindfulde principper.

Annemette Tvermoes, selvstændig

Brug vores tilbud om Mindful Leadership® til at få udsyn og finde retning.

Læs mere om Mindful Leadership® her