Jørgen Brodersen

Mindfulness modnes

Mit mål med Mindful Leadership var at lære mig selv bedre at kende og få en forståelse for mine indre tankemønstre. Jeg er nu kommet et skridt dybere, og min udvikling modnes stadig.

Styre den indre dialog

Mindfulness handler om øget tilstedeværelse, øget opmærksomhed – og øget effektivitet. Mit ønske er at kunne styre mine tankeprocesser; den indre dialog. Få kontrol over den og finde ud af at komme om bag ved den. Hvorfor er de der, tankerne? Og hvordan påvirker de mig? De syv mindfulnessprincipper appellerer meget til mig, og de er jo indlysende rigtige. Jeg har nok i lang tid ubevidst arbejdet ud fra flere af dem, men efter der er blevet sat ord på, kan jeg bruge dem aktivt. Fx tænker jeg i dag mere bevidst over behovet for anerkendelse og ikke-ambition.

En tand dybere

Der findes mange former for ledelseskurser. Oftest er de fagligt orienterede eller har med struktur og problemløsning at gøre. Mindful Leadership® ligger efter min mening tættest på coaching og NLP, men graver dog en tand dybere. Rent strukturelt er kursets opdeling i tre moduler over to måneder også optimalt. Man får lejlighed til at arbejde med værktøjerne derhjemme og bliver samtidig hele tiden holdt til ilden på de løbende moduler. Derudover er det et stort plus, at der bliver gjort så meget ud af meditationsdelen. Det har jeg ikke været ude for før. Det er en fantastisk oplevelse. Tanken om, hvad meditation kan give mig på sigt, får det til at virke så rigtigt.

Den indre modning

I dag bruger jeg mere mindfulness privat end professionelt. Det har med min egen personlige balance, velvære og tilfredshed at gøre. Det handler om spørgsmål som: Hvorfor opleves der et behov for anerkendelse her? Hvorfor er balancen, som den er? Hvad vil jeg med mit liv? Jeg er endnu ikke nået dertil, desværre, men jeg er blevet meget mere bevidst om mine tanker. Der er nogle ting, som skal bundfælde sig, før de virker. Jeg arbejder med det og tror, det udvikles med tiden. Mindfulness har ført mig gennem mange personlige udviklingstiltag, som først skal modnes indeni, før jeg kan bruge dem udadtil. Denne modning er i gang. Mine tankeprocesser er anderledes, og jeg bruger næsten dagligt et eller flere af principperne bevidst.

Selvindsigten som værktøj

Mindfulness er indtil videre stadig en personlig ting for mig. Men det kan ikke undgås, at det påvirker min omgang med medarbejderne også – selvom de måske ikke har bemærket det. Den selvindsigt, jeg har opnået, vil altid smitte af på min måde at agere på. Den kan i professionelle sammenhænge overføres til situationer, hvor der er brug for menneskelig empati, samarbejde, konflikthåndtering, problemløsning. Jeg har fået gode værktøjer til at forstå, hvorfor andre befinder sig dér, hvor de er, og hvorfor vi står her nu. Kurset har hjulpet mig til at kunne stille andre spørgsmål end tidligere. Men det kræver træning og troen på, at man når dertil. Hvis man vælger at gå ind i mindfulness, skal man gøre det 100% og give det en chance. Det kommer ikke af sig selv.

Jørgen Brodersen, Team leader, Novo Nordisk

Læs mere om vores stærke udviklingtilbud Mindful Leadership® her