Mark Kallan

Som én der fifler lidt med undervisning fra tid til anden, er jeg rent fagligt meget, meget imponeret over det jeg oplevede i hænderne på Charlotte og hendes hold. 

Udgangspunkt i den enkelte

Især oplevede jeg at I alle var gode til at tage udgangspunkt i det som den enkelte sagde, også selvom det var udtryk for frustration eller manglende prioritering af meditationen, af den enkelte, så blev det hele behandlet seriøst og med den enkeltes situation i centrum. Samtidigt demonstrerede I alle en imponerende indsigt i ledelsesvirket og fremragende inspiration, når der var samtaletid i grupper eller på tomandshånd.

Inspirerende, indsigtsfuldt og krævende

Mindfulnessbegrebet blev foldet ud på en særdeles veltilrettelagt,  inspirerende og behagelig måde. Ledelsesudviklingens-delen af forløbet indgik ganske naturligt i dette og var næsten ikke synlig for mig, før det allersidste forløb. I forhold til begrebet Dharma som blev introduceret på sidste forløb oplever jeg det som meget spændende, men også som en mystisk størrelse der er svær at forholde sig til, men meget relevant og god inspiration til den videre færd. Brevet fra dødslejet var en særlig udfordring for en perfektionistisk 27-årig, men i retrospekt en god øvelse, som var mindre farlig end den virkede da vi startede.

I forhold til min egen mindfulness praksis går det nogenlunde. Jeg får mediteret tilnærmelsesvis hver dag. Indtil videre koncentrationsmeditation, men jeg oplever at jeg har svært ved at holde opmærksomheden på åndedrættet i alle 15 minutter, uden at trække vejret kunstigt/højlydt for at bruge høresansen til at hjælpe med koncentrationen. På et tidspunkt forventer jeg at kaste mig ud i "put-i-kasser" meditationen, fordi jeg godt ved at det er min indre perfektionist der vil have at jeg "mestrer" koncentrationsmeditationen før jeg avancerer... :)

Principperne oplever jeg at jeg har meget, meget, meget svært ved at efterleve til dagligt, men jeg planlægger at hente inspiration og udfordring ved at genlæse begge bøger vi blev introduceret for på kurset...

Måske fordi jeg mediterer nærmest dagligt og dermed har glemt hvordan det var før, men jeg oplever ikke at meditationen gør mig mindre stresset eller bedre til at koncentrere mig. Tværtom synes jeg at jeg har sværere ved at koncentrere mig nu, men det er sandsynligvis fordi
jeg nu er meget opmærksom på hvornår jeg skifter min koncentration. Det viser sig at være ret meget, i løbet af sådan en normal dag. :) Jeg oplever dog at jeg er mere rolig og bedre kan bevare overblikket, når jeg får store opgaver tildelt, end jeg tidligere har været.
Dette kan være et resultat af at jeg er vokset i min stilling, men det kan også sagtens være fordi jeg er blevet mere mentalt robust og fokuseret som følge af min mindfulnesspraksis.

Staying strong

At jeg ikke oplever et direkte, konkret, håndgribeligt resultat og konsekvens af min mindfulness og meditation gør mig imidlertid intet. Jeg har ikke behov for at opleve daglig quid pro quo, lige hvad dette angår, fordi jeg tror stadigt på at det kommer til at gavne mig på den lange bane - at jeg undgår at flamme ud som 40-årig. Og selv hvis det ikke gør, så er det faktisk stadigt en behagelig situation at sidde på puden og fokusere på at trække vejret, hver dag. Det er hvad det er, og det er okay.

Det blev til en længere sang fra de varme lande, ikke altsammen lige anvendeligt til at promovere mindfulness, men det hele direkte fra hjertet.

Tak, Charlotte, Anne og Helene for en fantastisk oplevelse og for at sende mig videre på min vej, beriget, inspireret, udfordret, bevidst. Jeg håber bestemt ikke det er sidste gang at vores veje krydses.

Dbh,
Mark Kallan

Mindful Leadership® er blandt de stærkeste og mest enkle udviklingstilbud.

Læs mere om Mindful Leadership® her