Mette Honoré

Tro mod mig selv

At blive bedre over for andre var egentlig mit mål med mindfulness. Som et bidrag til ledelsesudviklingen. Men jeg lærte først og fremmest at blive bedre over for mig selv.

Altid andres behov først

Med en meget travl hverdag som leder har min dagligdag været præget af et fokus på andres behov; virksomhedens behov. Pga. min funktion får den enkelte medarbejder slet ikke tid nok med mig. Derfor har jeg haft et ønske om, at når jeg så er der, skal jeg virkelig evne at være til stede i nuet. Resultatet blev, at jeg ikke fokuserede på mig selv og ikke mærkede efter mine egne værdier. Hvad vil jeg selv, og er det her ok for mig? Arbejdsmæssigt var vi inde i en meget rå periode på mit arbejde, og min energi blev brugt på ikke at give op og i stedet bare kæmpe videre. Jeg dukkede nakken og arbejdede hårdere – og det med fare for høje personlige omkostninger. Det var midt i denne periode, at jeg stiftede bekendtskab med mindfulness.

Begyndte at kigge indad

Mindfulness har været en rejse ind i mig selv. Det har givet mig bevidsthed om, hvad der er vigtigt for mig. Og først og fremmest lært mig vigtigheden af at være loyal over for mig selv. Det handler ikke om at give op, men om at være tro mod mig selv. Mindfulness viser dig, hvordan du finder dine værdier og bliver bevidst om dem. Du giver slip på nogle ting og lærer at acceptere, at der er noget, du ikke kan lave om på. Folk er forskellige og har forskellige spilleregler. Denne indsigt opleves som en kæmpe lettelse. Uden kurset Mindful Leadership® havde jeg aldrig fundet på at kigge indad. Jeg var overbevist om, at man skulle lægge al energien i arbejdet og ikke i sig selv.

Større personlig autoritet

Nu er jeg klar til at tage imod forårets udfordringer på en helt anden måde, fordi jeg håndterer det anderledes. Flere har kunnet mærke, at det professionelle liv ikke påvirker mig så personligt længere. Nogle synes, jeg virker mindre engageret, cool og laidback. Men folk tæt på mig ser de andre ting – ro og balance. De, som før har været bekymrede for, hvordan jobbet påvirkede mig som person, er ikke så bekymrede længere. Min udstråling har ændret sig, og jeg har opnået en større personlig autoritet. Jeg har lært at lægge afstand til arbejdet og være i det uden at få store personlige omkostninger.

Meget mere Mette

Mindfulness er en livsstil. Ikke bare et kursus eller et afsluttet forløb, hvor man glemmer, hvad man har lært efter et par uger. Faktisk ville jeg have svært ved at stoppe med det efter de otte ugers praksis. Der er kommet meget mere Mette ud af den rejse, jeg har været på. Jeg er blevet langt mindre forfængelig og har ikke så stort et behov for andres anerkendelse. Jeg kan være den, jeg er. Da jeg ankom på første modul var det med utålmodighed og uro indeni. Da jeg forlod tredje og sidste modul, var det håb, varme og stille glæde, der fyldte mig.

Mette Honoré, tidl. HR- og Kommunikationschef hos Bech-Bruun

Mindful Leadership® er tilbuddet til dig der ønsker at håndterer pres og krav med soliditet og handlekraft.

Læs mere om Mindful Leadership® her